Skip to main content

De 5 Dingen Die Je Deze Zomer Gedaan Moet Hebben

By juli 15, 2016oktober 17th, 2018Nieuws

Nu in het grootste gedeelte van het land de zomervakantie voor de scholen is begonnen, is het tijd om echt te gaan genieten. Wij van Loeff Bloemen helpen je op weg met deze 5 (gratis!) dingen die je deze zomer gedaan moét hebben.

#1 Kamperen in je eigen tuin

Het kost je helemaal geen geld en je hebt gegarandeerd plezier als je gaat kamperen in je eigen tuin. Het enige wat je nodig hebt is een tent, maar wellicht kun je die van iemand lenen als je er zelf geen hebt? En anders bouw je zelf een tent, met wat lakens en een paar waslijnen. Een beetje creatieveling bouwt zelf wel een tent in elkaar. Maak het ’s avonds romantisch met wat kaarsjes en geniet van de sterren. Je hoeft echt niet aan de andere kant van de wereld te zijn, om zo’n topavond te beleven. Dat kan gewoon in je eigen tuin!

#2 BBQ-en

Spreekt voor zich toch? De zomer is hét seizoen om buiten te eten en samen van het mooie weer te genieten! Haal die BBQ onder het stof vandaan en geniet met vrienden en familie van lekker eten, wat je natuurlijk zelf klaargemaakt hebt (de voorpret is tenslotte de helft van de fun!). Net als #1 kan dit natuurlijk prima in je eigen, perfect aangeklede tuin!

#3 Fruitijsjes maken

Kijk eens goed in je koelkast of op de fruitschaal, daar ligt vast wel wat lekker zomers fruit. Van dit lekkere verse fruit maak je in een handomdraai zomerse ijsjes! Het enige ingrediënt naast het fruit is een beetje water. Je hebt wel vormpjes nodig waar je de ijsjes in kunt maken. Pak desnoods een plastic bekertje en een stokje of rietje, als je deze vormpjes zelf niet in huis hebt.

Zelfbereide Fruitijsjes Zomer
Super simpel en heel erg lekker. En goedkoop!

#4 Zwemmen

Iedereen heeft wel een meer of een natuurplas in de buurt. Pak je handdoek en zonnebrandcrème, neem iets leuks mee om te lezen en stap op je fiets! Het voordeel van zwemmen in een natuurplas of meer (en natuurlijk ook de zee!) is dat het geen cent kost. Zwemmen is heerlijk EN gratis!

#5 Chillen in de zon

In de zomer, als het echt heel warm is, moet je eigenlijk maar één ding doen: chillen. En chillen is helemaal gratis. Plof lekker neer op je balkon, in de tuin (die natuurlijk versierd is met mooie planten, bloemen of struiken) of op het dakterras, zet een lekker muziekje aan, trek een koud drankje uit de koelkast en kom in de chillmodus. Heb je nog wat te snacken in huis, verwen jezelf dan ook met wat snacks of pak er een goed boek bij. Zoek een plek in de zon als je bruin wilt worden, of ga in de schaduw zitten als het je te heet wordt. Meer heeft een mens niet nodig om te genieten toch?