Skip to main content

Typische Herfstbloemen

By oktober 30, 2018Nieuws

Prachtige takken, bloemen en besjes voor een warm najaarsboeket

Op zoek naar fijn gezelschap? Vul je vazen dan met weelderige herfstboeketten. Trakteer jezelf op zijdezachte bloemen of vrolijk je huis op met stijlvolle bessen. Naast de bekende chrysanten en asters zijn er natuurlijk veel meer soorten die je hele huis direct opwarmen. Een paar suggesties voor typische herfstbloemen:

Rozenbottels

Aan de rozenplant groeien prachtige vruchten: rozenbottels. Na de bloei van de rozen is het tijd voor deze stoere, robuuste jongens, die eigenlijk niet mogen ontbreken in een herfstboeket. En over jongens gesproken, heb je veel singles in de buurt? Geef ze dan een flinke bos. Ze staan namelijk symbool voor wachten op de ware.

Rozenbottel

Physalis

Als de bijzondere Physalis de herfst bij je aankondigt, weet je gelijk waar de bijnaam lampionplant vandaan komt. Het vrolijke vruchtje is namelijk omhuld met een natuurlijk lampionnetje. Geniet ervan zoals je zelf wilt, ze zijn namelijk ook makkelijk te drogen. Leuk weetje: vroeger kweekten ze in China de wortels van de plant in huis, om geesten en duivels te verjagen. De lampionnen sloten de geesten op.

Physalis

Euphorbia

Uit euforie springen de gele bloemetjes alle kanten op. De vrouwelijke bloeiers staan in het midden en worden omsingeld door een groep mannelijke bloemen. De Euphorbia (wolfsmelk) bestaat uit ongeveer 2.300 soorten en staat bekend om zijn melksap. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren: geel, oranje, rood en wit.

Euphorbia